icon-arrow-right

DigiBase

DigiBase is een onderneming binnen VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling.

De rol van dit centrum in Nieuwegein is om DigitaalBouwen gemeengoed te maken bij alle ondernemingen van VolkerWessels, waaronder Loostad Vastgoedontwikkeling, maar ook voor al haar opdrachtgevers.

 

Hotspot

Dit centrum voor DigitaalBouwen moet uitgroeien tot de hotspot voor digitalisering in de bouw en vastgoedontwikkeling in Nederland. Naast state-of-the-art kennis en toepassingen op het gebied van BIM-systemen, richt het centrum in Nieuwegein zich ook op andere aspecten van digitalisering, zoals IoT, GIS, reality capturing en virtual en augmented reality. 

 

Binnen VolkerWessels wordt al een aantal jaren gebruik gemaakt van Bouw Informatie Management (BIM) en andere vormen van digitalisering en de inzet van data.

 

DigiBase brengt alle kennis, data en expertise over DigitaalBouwen bij elkaar op één plek. Zo wordt een netwerk gecreëerd van waaruit al die kennis weer sneller en beter gedeeld wordt met de VolkerWessels ondernemingen en collega’s. 

Experience

Bij DigiBase kun je de digitale wereld en de kracht van data écht beleven. Industrieel en huiselijk ingericht en toegerust met de allernieuwste middelen om (op afstand) te overleggen, scrummen en brainstormen. Hoogtepunt is de Experience ruimte met een enorme LED-videowall en state-of-the-art virtual reality apparatuur waarmee je ruimtes, bouwprojecten en de directe omgeving kunt beleven, voordat er gebouwd is. 

 

Ook bijzonder is de projectenruimte, die voorzien is van een grote interactieve touch wall waar teams kennis kunnen delen en kunnen samenwerken. Tenslotte is het pand zelf ook al uitgerust als het ‘gebouw van de toekomst’. Via IoT-systemen en sensoren kunnen overal in het pand de luchtkwaliteit, temperatuur, luchtvochtigheid, verlichting en andere zaken gemeten en bestuurd worden. 

 

Foto's: Frank van Beek

Video: Jorn Huijbers - Je gaat het maken in de bouw

+