icon-arrow-right
HomeNieuws Feestelijke oplevering 'De Tuinen van Morgenstond' in Den Haag

Feestelijke oplevering 'De Tuinen van Morgenstond' in Den Haag

Actueel

Het openen van het eerste opgeleverde woonblok van de Tuinen van Morgenstond op 15 oktober jl. was een feestje. Toekomstige bewoners, omwonenden, stakeholders en geïnteresseerden hoorden alle bijzondere kenmerken van het project in het korte interview dat Jos Muller (wijkplatform Morgenstond) had met wethouder Boudewijn, Willem Krzeszewski (bestuursvoorzitter Staedion) en Henk Driesen (directeur Loostad). Één van de eerste bewoners ontving de symbolische sleutel van de wethouder. Dat was meteen het startschot voor iedereen om een aantal woningen van binnen te bekijken.

 

De ontwikkeling en de realisatie van de vijf appartementengebouwen, met daarin 243 woningen van vijftig, zestig en zeventig vierkante meter, is een vernieuwend project omdat Staedion voor het eerst het ontwerp, de ontwikkeling, realisatie en het onderhoud (voor de duur van twintig jaar) van de appartementen in handen van één partij heeft gesteld; VolkerWessels onderneming Loostad Vastgoedontwikkeling uit Apeldoorn.

 

De ontwikkeling en realisatie zijn volgens planning in twee jaar tot stand gekomen.

 

Nieuw elan voor de wijk dankzij de Tuinen van Morgenstond

Jos Muller van wijkplatform Morgenstond; “de sloop van de oude flats werd eerder opgeschort en dat duurde allemaal veel te lang. Maar dit is geweldig. Het ziet er mooi uit, het brengt nieuwe aanwas van ander publiek in de buurt.” Dat komt volgens Muller zeker ten goede aan de wijk. Zij verheugt zich op de te verwachten aanplant in de tuinen tussen de flats waarvan de laatste in februari 2019 wordt opgeleverd. “En dat kinderen daar gaan spelen.” ‘De eerste boom in de tuin’ is maandag geplant door Willem Krzeszewski en twee toekomstige bewoners.

Projecten

Alle projecten
+