icon-arrow-right
HomeNieuws Feestelijke start bouw De Blijde in Zwolle!

Feestelijke start bouw De Blijde in Zwolle!

Actueel

Op donderdag 6 december jl. werd door wethouder De Heer het officiële startsein gegeven voor de bouw van het appartementencomplex De Blijde in Zwolle. Samen met de kopers werd door een druk op de knop van het confettikanon de bouw op feestelijke wijze ingeluid. Het appartementencomplex omvat 16 luxe appartementen met een eigen inpandige parkeergarage. In de onderste plint zijn, ter hoogte van de Papenstraat, enkele winkelunits gesitueerd. Dit zorgt voor een sfeervolle verbinding tussen de Blijmarkt, De Fundatie en het Grote Kerkplein. Een plek met een hoge cultuur historische waarde.

Een nieuwe bestemming

Nadat de oude discotheek in het voorjaar van 2018 was gesloopt heeft de archeologische dienst van de gemeente Zwolle zes weken lang archeologisch onderzoek gedaan.  

René de Heer: ‘Mooi dat dit stukje binnenstad, een van de oudste en historisch meest interessante locaties van Zwolle, weer een nieuwe bestemming krijgt. Het past heel goed in onze ambities voor een levendige binnenstad waar het ook prettig wonen en winkelen is.’

 

De voormalige discotheek was al bijna 20 jaar niet meer in gebruik. Hoog tijd om daar iets aan te veranderen dachten Loostad Vastgoedontwikkeling uit Apeldoorn en Kreator Projecten en Zwolle. Begin 2017 hebben zij de handen uit de mouwen gestoken en deze herontwikkeling opgepakt.

Sec Architecten uit Kampen is verantwoordelijk voor het ontwerp. Aannemer Ufkes Apeldoorn voor de realisatie van het project. Er zijn nog enkele appartementen (inclusief parkeerplaats) beschikbaar.

www.wonenindeblijde.nl

Projecten

Alle projecten
+