icon-arrow-right
HomeNieuws Laatste bouwblok in 'Tuinen van Morgenstond' opgeleverd

Laatste bouwblok in 'Tuinen van Morgenstond' opgeleverd

Actueel

Het laatste bouwblok van het Haagse nieuwbouwproject ‘Tuinen van Morgenstond’ is opgeleverd en alle huurovereenkomsten zijn getekend. Het project kwam via Design Build & Maintain aanbesteding tot stand, is ruim van opzet, energiezuinig en aangenaam groen. Staedion realiseerde het stijlvolle groene nieuwbouwproject in samenwerking met Loostad vastgoedontwikkeling, IBB Kondor en Ufkes Apeldoorn. Na een tijdige oplevering en tevreden reacties van bewoners concluderen de samenwerkende partijen dat het proces goed verlopen en voor herhaling vatbaar is.

Nieuwe werkwijze voor Staedion
Dit project was in meerdere opzichten spannend voor Staedion vertelt Willem Krzeszewski, bestuursvoorzitter van Staedion: “Dit is het eerste project dat wij aanbesteden met de Design Build & Maintain contractvorm. Hierbij zijn zowel het ontwerp, de bouw als het onderhoud de verantwoordelijkheid van één partij, waardoor processen efficiënter verlopen. De regie ligt dan niet meer bij de opdrachtgever, maar bij de opdrachtnemer. Met een nieuwe werkwijze blijft het toch spannend of het oplevert wat je voor ogen hebt. De aanpak heeft goede resultaten opgeleverd: de planning is behaald en dat is, zeker met de huidige drukte in de bouwsector, een unicum!”

Succesfactoren en verbeterpunten

De samenwerkende partijen stelden een top vijf met succesfactoren en verbeterpunten op, voor een maximaal leereffect voor een volgend project. Over de kwaliteit van het geleverde werk zijn alle partijen zeer tevreden. Henk Driesen, directeur Loostad vertelt: “Bij de oplevering van het laatste blok waren er maar drie opleverpunten op 50 woningen, zoals een kleine beschadiging of afstelwerk, dat is een bijzonder goede prestatie.” Na oplevering van het laatste appartement trekken zij dan ook de gezamenlijke conclusie: het proces en de oplevering zijn succesvol en voor herhaling vatbaar. 

Laatste sleuteloverdracht, grote opruiming en meer groen 
Door de verschillende indelingen in woningen met twee- en driekamerappartementen, is er variatie in huurprijs en ontstaat diversiteit in bewoning. Dankzij de geleverde hoge kwaliteit en perfecte planning van IBB Kondor, Ufkes Apeldoorn en Loostad vastgoedontwikkeling, werden al een dag na oplevering de eerste sleutels overhandigd. Projectmanager Hilde Wüstefeld-Ziere: “Vanuit de bewoners krijgen we veel positieve reacties. Zij vinden het een prettige plek om te wonen, vooral vanwege het comfort van de woning met vloerverwarming, de rust, het groen maar toch dichtbij alle faciliteiten zoals de tram, het winkelcentrum, huisartsen en apotheek. De komende periode ruimen wij de bouwplaats op en komt er meer beplanting in de tuinen, maar daarvoor is de precieze planning vooral afhankelijk van het weer.” 

Ondertussen is de laatste woning verhuurd aan bewoonster Marijke en zij vertelt waar zij zich het meest op verheugt als zij hier straks woont : “Thuiskomen, met mijn vriend op de bank ploffen, vrienden uitnodigen om gezellig een hapje te komen eten en kijken hoe de bomen tot bloei komen terwijl wij op het balkon zitten. Een eigen thuis.”


 

Projecten

Alle projecten
+