icon-arrow-right
HomeNieuws Loostad ondertekent overeenkomst voor onderzoek versterking Winkelcentrum De Vrijheid in Elburg

Loostad ondertekent overeenkomst voor onderzoek versterking Winkelcentrum De Vrijheid in Elburg

Actueel

Loostad gaat tezamen met H. Jansen vastgoed, winkeliersvereniging De Vrijheid en de gemeente Elburg de mogelijkheden onderzoeken voor het versterken van de huidige winkels in winkelcentrum de Vrijheid. Volgens Wethouder Jan Polinder (SGP) waarderen de inwoners van Oostendorp en de nieuwbouwwijken van Elburg de winkelfunctie van Winkelcentrum De Vrijheid in hoge mate. Enkele winkeliers hebben aangegeven dat zij hun huidige winkels als een maatje te klein te ervaren en graag uit willen breiden.

 

Enerzijds wordt er gekeken naar de uitbreidingsmogelijkheden en anderzijds naar de mogelijkheden om zorg- en ouderenappartementen te bouwen. Voor ouderen geldt dat wonen in de directe omgeving van de winkels belangrijk is. Wethouder Polinder: “We denken dat hier mogelijkheden zijn, lettend op de leegstaande basisschool aan de Wimpel en het voormalige medisch centrum de Mhenemate. Zodra er meer duidelijkheid is over de mogelijkheden zal de gemeente in gesprek treden met de inwoners van deze buurt.” Het is de verwachting dat de onderzoeksresultaten nog dit jaar bekend zijn.

 

Op de foto:

Van links naar rechts : Dave Hakkert projectmanager bij Loostad, wethouder Jan Polinder van de gemeente Elburg en Henk Driesen directeur van Loostad

 

+