icon-arrow-right
HomeNieuws Start herontwikkeling vroegere NUON terrein

Start herontwikkeling vroegere NUON terrein

Actueel

Start herontwikkeling vroegere NUON terrein

 

Wethouder Gerard van As van de gemeente Alphen aan den Rijn en Aart-Jan Verdoold en Jan Zeeman van Green Real Estate ondertekenden samen een exploitatieovereenkomst voor de herontwikkeling van het vroegere NUON terrein op de stationslocatie aan de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn.

 

Met deze overeenkomst is er overeenstemming bereikt over de voorwaarden van herontwikkeling van de locatie. Er worden woningen gerealiseerd. Green heeft de ambitie om in de 56 zorgappartementen die gebouwd worden, bewoners van de zorginstellingen Ipse de Bruggen en Philadelphia te huisvesten. Behalve zorgappartementen worden 63 vrij sector huur appartementen gebouwd en wordt 1.770 m² verhuurd worden aan commerciële zakelijke bedrijven.

 

 Loostad is in deze herontwikkeling verantwoordelijk voor het proces- en projectmanagement. 

 

“De nieuwbouw draagt bij aan de realisatie en uitvoering van het Masterplan Stationsomgeving. Deze komt daarmee weer een stap verder. Het is mooi dat er meer dan 100 woningen worden toegevoegd aan de Alphense woningvoorrraad want dat is hard nodig,” aldus wethouder Gerard van As.

Green Development is sinds maart 2008 eigenaar van de locatie. De afgelopen jaren is de aanwezige bebouwing gesloopt en heeft op het naastgelegen kavel een (grondwater) sanering plaatsgevonden. 

 

De bouw van dit project zal in het najaar van 2019 starten. De verwachting is dat de woningen medio 2021 opgeleverd worden. 

 

Projecten

Alle projecten
+