HomeProjecten Baronie Haven

Baronie Haven

Alphen a/d Rijn

Op 25 juni 2018 tekenden de gemeente Alphen aan den Rijn en Green Real Estate B.V. een overeenkomst voor de ontwikkellocatie “Baronie Haven”, grenzend aan de bestaande Baronie in Alphen aan den Rijn. In de overeenkomst staan onder andere afspraken over het programma, de stedenbouwkundige opzet, de openbare ruimte en de planning.

Rijnhaven Oost

Baronie Haven is onderdeel van het plan Rijnhaven Oost. Ten behoeve van de herstructurering van dit gebied, is door de gemeente een omgevingsplan opgesteld. Binnen de kaders van het omgevingsplan worden in afstemming met de gemeente de ontwikkelplannen verder uitgewerkt. Waar nu de nadruk ligt op werken, zal de omgeving van de Rijnhaven geleidelijk aan verder transformeren naar een gemengd woonwerkmilieu.

Planvorming

Het plangebied van Baronie Haven is gelegen aan de Rijnhavenkade en de Prinses Margrietlaan. Momenteel zijn de definitieve tekeningen van het gebouw “Het Havenhuys” uitgewerkt en is de verkoop in voorbereiding. Het statige gebouw bestaat uit 30 luxe appartementen en 4 penthouses direct grenzend aan Haven aan de Rijn met uitzicht op de boten.

 

In de aansluitende fase op “Het Havenhuys” zullen circa 110 appartementen, een horecavoorziening en commerciële ruimte worden opgenomen. Alle appartementen zijn gasloos en energiezuinig gebouwd door middel van warmtepompen en zonnepanelen.

Vanuit de haven loopt de corridor door Baronie Haven rechtstreeks naar het winkelcentrum De Baronie. Zodoende kan straks worden genoten van de ambiance van een prachtige haven, winkels om de hoek en een levendig horecaplein.

 

De ontwikkeling van Baronie Haven wordt in opdracht van GREEN uitgevoerd door Loostad Vastgoedontwikkeling B.V.

Contactpersoon

Dave Hakkert Ontwikkelingsmanager Neem contact op

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Vervolgopdracht fase 3 Baronie Haven Alphen a/d Rijn

Actueel

Loostad verzorgt voor GREEN Development het proces- en projectmanagement in Baronie Haven te Alphen aan den Rijn. Ook fase 3...

+