icon-arrow-right
HomeProjecten De Tuinen van Morgenstond

De Tuinen van Morgenstond

Den Haag

Her-ontwikkelen, realiseren en twintig jaar onderhouden van 243 sociale huurwoningen in de Haagse wijk Morgenstond. Een uitdagend project met een bijzondere contractsvorm. Binnen het Design, Build & Maintain-contract met woningcorporatie Staedion, is Loostad ook verantwoordelijk voor de bestemmingsplanprocedure, de communicatie en het verkrijgen van een bouwvergunning.

Onrendabele top

Loostad ontwikkelde het plan samen met haar zuster werkmaatschappijen IBB Kondor en Ufkes Apeldoorn. Ondanks de hoge kwaliteit en huurprijzen die niet boven de aftoppingsgrenzen uit komen, worden de appartementen gerealiseerd zonder onrendabele top. De appartementen zijn betaalbaar voor sociale klantgroepen die in aanmerking komen voor huurtoeslag.

 

De vier tuinen tussen de complexen vormen het ruimtelijk hart van het plan. De meeste appartementen grenzen zowel met de entreezijde als met de woonkamerzijde aan een tuin. Hierbij worden de openbaar toegankelijke tuinen geflankeerd door de galerij en de collectieve bewoners-tuinen door balkons. De kwaliteit van deze tuinen komt het woongenot van de complexen ten goede.

Contactpersonen

Henk Driesen Directeur Neem contact op

Stephan van de Plas Projectmanager Neem contact op

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Laatste bouwblok in 'Tuinen van Morgenstond' opgeleverd

Het laatste bouwblok van het Haagse nieuwbouwproject ‘Tuinen van Morgenstond’ is opgeleverd en alle...

Uitreiking architectuurplaquette

Op 6 juni jl. ontvingen wij op de Provada voor twee projecten een architectuurplaquette. Het Zamen in Den Haag i.sm. IAA...

Staedion en Loostad Vastgoedontwikkeling starten bouw 243 sociale huurwoningen in Den Haag

Woensdag 11 oktober 2017 gaven wethouder Joris Wijsmuller en bestuursvoorzitter Willem Krzeszewski van Staedion  het...

Gerelateerde informatie

+