icon-arrow-right
HomeProjecten Havenkwartier

Havenkwartier

Rijswijk

Het Bouwplan

Het pand aan de Burgemeester Elsenlaan 321 is pionier in de transformatie van het Havenkwartier. In het thans leegstaande kantoorpand zullen 142 appartementen worden gerealiseerd met in totaal circa 9.300 m² gebruiksoppervlak. De woningen zullen door een belegger worden verhuurd in de vrije sector. De appartementen worden in verschillende afmetingen gerealiseerd, zodat er voor veel verschillende doelgroepen aanbod is. De appartementen variëren in grootte van circa 42 m² gebruiksoppervlak tot circa 115 m². Op de begane grond komen woonwerkwoningen.

Alle bij het appartementengebouw behorende parkeerplaatsen komen in de reeds aanwezige ondergrondse tweelaagse parkeergarage. De ingang van deze garage wordt gehandhaafd. Het terrein dat bovenop de garage ligt en nu verhard is voor de parkeerplaatsen, krijgt een groene inrichting en onder andere een stallingsruimte voor fietsen van bezoekers.

Bouwplanning

De start van de werkzaamheden is afhankelijk van de verloop van het vergunningstraject. De verwachting is dat rondom de zomervakantie van 2021 kan worden gestart met het strippen van het gebouw. In dat geval zal het pand begin 2023 aan de belegger kunnen worden opgeleverd.

Na afronding van de transformatie van Burgemeester Elsenlaan wordt de Koopmansstraat tussen Handelskade en Nijverheidsstraat opnieuw ingericht (verwachte start herinrichting in 2023). Deze herinrichting is nodig om de straat geschikt te maken voor zowel bedrijven als woningen.

Gedelegeerde ontwikkeling

Loostad is in opdracht van Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling verantwoordelijk voor het proces- en projectmanagement.

Contactpersoon

Dennis Damink Projectdirecteur/ontwikkelingsmanager Neem contact op

+