icon-arrow-right
HomeProjecten Het Zamen

Het Zamen

Den Haag

Een complexe en vervuilde locatie, een ambitieuze planning en een uitdagend programma. Loostad ontwikkelde op het Gemeentelijk Industrie Terrein (GIT) in Den Haag ‘Het Zamen’. Een bijzonder gebouw van zeven verdiepingen met onder andere 102 zorgplaatsen, 132 sociale huurwoningen, 4 hospice-appartementen, een receptie, sociale ruimten voor personeel, inpandige traforuimten, 3800 m²aan voorzieningen en commerciële ruimten en een overdekt atrium van ongeveer 2600 m2.

Wonen en zorg

Op de begane grond beschikt Het Zamen over een restaurant, kapper, pedicure, keuken, winkels, wasruimtes en andere zorggerelateerde zaken. Zorgondernemer Eykenburg levert op de eerste twee verdiepingen 24uurs zorg. Bij de sociale huurwoningen op verdieping drie tot en met zeven verzorgt de zorgondernemer – indien nodig – thuiszorg. Het Zamen is hiermee één van de eerste zorggebouwen in Nederland waar het scheiden van wonen en zorg is doorgevoerd.

Uitdaging

Het dubbel grondgebruik, de vele beïnvloeders en de korte doorlooptijd maakten het project tot een grote uitdaging. Maar door de inzet en deskundigheid van betrokkenen kwam dit project toch tijdig gereed en wonen de mensen er met veel plezier.

Contactpersoon

Henk Driesen Directeur Neem contact op

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Uitreiking architectuurplaquette

Op 6 juni jl. ontvingen wij op de Provada voor twee projecten een architectuurplaquette. Het Zamen in Den Haag i.sm. IAA...

Gerelateerde informatie

+