icon-arrow-right
HomeProjecten Hofbadtoren

Hofbadtoren

Den Haag

Medio 2018 is Loostad Vastgoedontwikkeling uitgeroepen als winnaar van de meervoudige onderhandse aanbesteding van de Hofbadtoren in Den Haag. Loostad heeft samen met haar VolkerWessels zusterondernemingen Ufkes Apeldoorn en Wessels Zeist het winnende plan gemaakt. Het ontwerp is van architect Oever en Zaaijer en heeft de naam ‘De Poort van Ypenburg’ gekregen.

 

In totaal telt de nieuwe woontoren 162 sociale huurappartementen in verschillende prijsklasse een woningtypen (50m2– 65m2). Als een U-vormig bouwblok sluit de Hofbadtoren naadloos aan op het bestaande Hofbad in de wijk Ypenburg. Hierdoor ontstaat een ruim en open binnenhof welke goed op de zon en aan de geluidsluwe zijde van het gebouw ligt.

 

Woningbouwcorporatie Staedion zal de eigenaar worden van de nieuwe woontoren. Door het ontwikkelen van een gedifferentieerd woonprogramma, met zowel twee- als driekamer appartementen, zorgt Staedion ervoor dat zij verschillende klantgroepen kan bedienen.

Duurzame aanwinst voor Den Haag

De appartementen worden aangesloten op stadsverwarming en zijn hiermee gasloos.

Naast alle zonnepanelen op het dak worden de zonnepanelen ook in de zijgevel geïntegreerd (binnen de Haagse kaders die kenmerkend zijn voor het ontwerp). Een duurzame aanwinst voor de gemeente Den Haag en Staedion dus!

 

Door zowel de buitenruimte als de ontsluiting van de woningen aan de binnenhofzijde te situeren, wordt het “community concept” voor het gebouw versterkt. Toekomstige bewoners passeren in de wandeling naar hun woning verschillende buitenruimten van andere woningen waardoor gemakkelijk een ontmoeting met medebewoners kan plaatsvinden. De sociale veiligheid wordt hiermee vergroot. 

Bouw start in 2019

Momenteel wordt hard gewerkt aan de verdere uitwerking van het plan. In september 2019 is gestart met de bouw van de Hofbadtoren. Naar verwachting wordt de nieuwe woontoren in de zomer van 2021 opgeleverd.

Contactpersoon

Stephan van de Plas Ontwikkelingsmanager Neem contact op

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Spectaculaire start bouw Hofbadtoren

Op woensdag 25 september is de start van de bouw van de Hofbadtoren gevierd. Samen met de al aanwezige Couperus-toren vormen...

Loostad presenteert winnend ontwerp Hofbadtoren Den Haag aan de buurt!

Medio 2018 heeft Loostad Vastgoedontwikkeing, samen met haar VolkerWessels zusterondernemingen Ufkes Apeldoorn en Wessels...

+