icon-arrow-right
HomeProjecten Park Marialust

Park Marialust

Apeldoorn

Na de ontwikkeling van de kanaaloevers in Apeldoorn is het de beurt aan de kanaalzone. Dit betreft de transformatie van de industriële bebouwing langs delen van het Apeldoorns kanaal die iets verder van het centrum af liggen. Loostad ontwikkelt de locatie van de voormalige Remeha fabriek tot een zeer hoogwaardig woongebied in het hogere prijssegment. Deze toplocatie in Apeldoorn grenst aan de wijk De Parken en ligt in de ‘achtertuin’ van parksociëteit Marialust. De spreng De Grift is reeds door de gemeente in ere hersteld en zal worden opgenomen in deze gebiedsontwikkeling. 

Goedkeuring welstand

Op donderdag 29 oktober 2020 is het voorlopig ontwerp van ons plan Park Marialust in Apeldoorn positief beoordeeld door de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van de gemeente Apeldoorn (Welstand).

Een aantal detailopmerkingen zullen door de architecten in de volgende ontwerpfase worden meegenomen.
De positieve reactie van Welstand betekent dat de eerste fase van het plan nu zo snel mogelijk in verkoop zal worden gebracht. Daarvoor dient er echter eerst een ‘definitief ontwerp’ te worden gemaakt, waarin bijvoorbeeld ook de installaties en constructie aan bod zullen komen.

De nieuwe buurt verrijst tussen de Parken en Zwitsal. De twee gebieden zijn beiden te herkennen in een ander deel van de nieuwbouw. Op het Remeha-terrein staan straks huizen in een meer klassieke stijl, die verwijst naar de villa's van de Parken-Buurt. Op de voormalige kwekerij komen juist strakke, moderne huizen. Die architectuur verwijst naar het industriële van het Zwitsalterrein.

Maas Architecten ontwerpt de woningen en de appartementen van De Kwekerij en MIX Architectuur ontwerpt de woningen en de appartementen van de Remeha-locatie.

 

Webinar

Vanwege COVID-19 is het niet mogelijk om in 2020 een fysieke bijeenkomst te organiseren. Om alle geïnteresseerden in het plan toch van alle belangrijke informatie te voorzien, organiseren wij nog dit jaar een informatie webinar. Tijdens deze online bijeenkomst zullen wij alle belangstellenden uitgebreid informeren over de laatste ontwikkelingen van het plan én wordt de definitieve datum voor de start verkoop van de eerste fase bekend gemaakt. 

Wilt u ook op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen? Meld u dan nu aan via de website van Park Marialust.

 

 

Contactpersonen

Dennis Damink Ontwikkelingsmanager Neem contact op

Andrea de Vries verkoop- en communicatiemanager Neem contact op

Dave Hakkert Ontwikkelingsmanager Neem contact op

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Gemeente Apeldoorn en Loostad ondertekenen ontwikkelovereenkomst Park Marialust

Groen wonen in Park Marialust   Op de plek waar voorheen de Remeha fabriek en de gemeentelijke kwekerij waren...

Website Park Marialust is live!

Goed nieuws! De website van Park Marialust is live! Bekijk de eerste concepten op www.parkmarialust.nl Een fraai plan dat...

Ontwikkeling Park Marialust Apeldoorn volop in gang

Apeldoorn krijgt er een nieuwe parel bij: Park Marialust. Een fraaie ontwikkeling die direct aansluit op De Parken en...

Gerelateerde informatie

+