icon-arrow-right
HomeProjecten Park Marialust

Park Marialust

Apeldoorn

Apeldoorn krijgt er een groene parel bij: Park Marialust. Een fraai plan dat direct aansluit op De Parken en Parksociëteit Marialust. Hier wordt exclusief wonen eindeloos genieten in een groene, parkachtige setting op loopafstand van het centrum.
 

Park Marialust is het nieuwste deelplan van Kanaalzone Noord. Het plangebied omvat twee deelgebieden: de locatie van de voormalige Remeha fabriek en de locatie De Kwekerij. Deze locaties liggen tussen de buitenplaats Marialust en de Vlijtseweg en worden in nauw overleg met de gemeente herontwikkeld door Loostad Vastgoedontwikkeling. De groene en ruimtelijke kwaliteit van De Parken en Marialust wordt voortgezet in het woningbouwplan en doorgezet in het nog te realiseren Zwitsalpark. Zodat Park Marialust een groen, rustig en sfeervol park wordt waar het heerlijk wonen, leven en genieten is.

Veel groen, waterpartijen, beken en een glooiend landschap vormen de basis voor Park Marialust. 

 

Deelplan Kwekerij Fase 1A woningen

De woningen in deelplan De Kwekerij ogen groot, stevig en kubistisch. Doordat de Kwekerijweg een recht wegverloop heeft, is het van belang dat de woningen van elkaar verspringen om zo diversiteit te benadrukken. De geschakelde woningen worden als één totaal vormgegeven en brede beukenhagen vormen de erfafscheiding naar het openbaar gebied, de Grift en de Molenbeek. De kavels refereren naar de oude plantvakken van de gemeentelijke kwekerij.

Deelplan Kwekerij Fase 1B appartementen

Het appartementengebouw is duidelijk familie van de woningen op locatie De Kwekerij. Het gebouw bestaat uit drie bouwlagen met daarbovenop een vierde laag met een teruggelegen penthouse dat beschikt over drie dakterrassen. De 10 appartementen krijgen grote buitenruimten met uitstekende balkons. Hiermee wordt hittestress in de zomer voorkomen. Onder het gebouw bevindt zich de  parkeerkelder. Het gebouw rijst statig op langs de Vlijtseweg: een prachtig nieuw architectonisch landmark in het groene hart van Apeldoorn.

 

 

Fase 1A en 1B nu in verkoop

Fase 1A en 1B zijn nu in verkoop. De digitale toewijzing vindt plaats op dinsdag 6 april.

Deelplan Remeha Fase 2A en 2B

De stedenbouwkundige structuur op de locatie Remeha legt een verbinding tussen het rechte verloop van de Vlijtseweg en het gebogen paden- en wegenverloop met de glooiende taluds van De Parken. Waar de gebogen wegen en de paden samenkomen, wordt een driehoekig plantsoentje aangebracht. Langs deze padenstructuur liggen kavels met villa’s en aan de noordkant twee appartementengebouwen met elk 14 appartementen.

Deelplan Remeha gaat in verkoop zodra fase 1A en 1B in deelplan de Kwekerij grotendeels zijn uitverkocht.

Contactpersonen

Dave Hakkert Ontwikkelingsmanager Neem contact op

Job Hartering Vastgoedontwikkelaar Neem contact op

Danique Haarman verkoop- en communicatiemedewerker Neem contact op

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Gemeente Apeldoorn en Loostad ondertekenen ontwikkelovereenkomst Park Marialust

Groen wonen in Park Marialust   Op de plek waar voorheen de Remeha fabriek en de gemeentelijke kwekerij waren...

Website Park Marialust is live!

Goed nieuws! De website van Park Marialust is live! Bekijk de eerste concepten op www.parkmarialust.nl Een fraai plan dat...

Ontwikkeling Park Marialust Apeldoorn volop in gang

Apeldoorn krijgt er een nieuwe parel bij: Park Marialust. Een fraaie ontwikkeling die direct aansluit op De Parken en...

Gerelateerde informatie

+