icon-arrow-right
HomeProjecten Waterfront

Waterfront

Dalfsen

Tussen de levendige dorpskern van Dalfsen en de prachtige Overijsselse Vecht ligt ‘Waterfront’. Een unieke locatie waar op de plek van het voormalige gemeentehuis en de oude Eshuisfabriek karakteristieke woningen worden gebouwd die perfect passen in de omgeving. Onder andere door de ramen met een roeden verdeling en een diversiteit aan gevels, vallen de moderne en comfortabele woningen niet op als ‘nieuwbouw’.

Bouwdelen 1 en 5

De realisatie van Waterfront gebeurt in delen en wordt verspreid over verschillende jaren. Bouwdelen 1 – een supermarkt met daarbovenop twintig appartementen – en bouwdeel 5 – drie tussenwoningen, twee hoekwoningen, twee twee-onder-een-kapwoningen en een appartementencomplex met tien appartementen – zijn inmiddels gerealiseerd.

Bouwdeel 2

Bouwdeel 2 bestaat uit twaalf woningen een Délifrance. Begin 2017 zijn de laatste vier woningen opgeleverd. Het betreft twee vrijstaande woningen aan de Molenstraat en een twee-onder-een-kapwoning aan de Raadhuisstraat. Hiermee is dit bouwdeel volledig afgerond.

Bouwdeel 3

De begane grond van dit bouwdeel krijgt aan de dorpszijde winkels. Deze winkels worden te koop en te huur aangeboden.  Bovenop de winkels worden 12 koopappartementen en 11 huurappartementen gerealiseerd. Een aantal koopappartementen aan de Vechtzijde krijgt een voordeur en royale woonkeuken op de begane grond. In juni 2018 is begonnen met de bouw van de parkeerkelder. Dit laatste bouwdeel zal naar verwachting in het 1e kwartaal van 2020 worden opgeleverd.

 

Bouwdeel 4

In het najaar van 2017 zijn de 13 woningen van bouwdeel 4 opgeleverd. Op 9 december 2016 zijn de deuren van het pand de 'Stoomchicoreifabriek' geopend. Het pand huisvest theater De Stoomfabriek en Grandcafé De Fabriek.

De Witte Villa heeft inmiddels ook een nieuwe bestemming, restaurant Sukerieje. Op 20 september 2018 heeft de feestelijke opening plaatsgevonden. In 2019 zal worden aangevangen met een externe verbouwing aan de Oostgevel.

Derde en laatste bouwdeel

De laatste fase, bestaande uit 23 huur- en 12 koopappartementen en commerciële ruimtes op de begane grond, is in het eerste kwartaal van 2020 opgeleverd. Het appartementencomplex is het sluitstuk van Het Waterfront, waarna deze gebiedsontwikkeling volledig is afgerond.

Contactpersonen

Dennis Damink Ontwikkelingsmanager Neem contact op

Andrea de Vries Verkoop- en Communicatiemanager Neem contact op

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Eindfilm Het Waterfront in Dalfsen

Vorig jaar was het niet mogelijk om een fysiek samenzijn te organiseren en zo de afronding van 'Het Waterfront in Dalfsen' met...

De laatste fase van het Waterfront in Dalfsen krijgt vorm

De bouw van de laatste fase van het Waterfront in Dalfsen is inmiddels in volle gang. Het appartementencomplex is het...

Loostad sponsort 200 jaar Westermolen Dalfsen

Als ontwikkelaar van de projecten 'Waterfront' en 'Kleine Veer' in Dalfsen sponsort Loostad 200 jaar Westermolen....

+